Bildens budskap

Tavlor och bilder påverkar oss känslomässigt mer än vi vill tro. Motiv med människor berör oss extra mycket.

I dagens inlägg tänker jag jämföra två tavlor som vi har i vårt hem. Båda motiven innehåller de fem elementen samt yin och yang, men de inger helt olika känslor. Den översta tavlan är mer dynamisk, mannen spelar, kvinnan sjunger och i bakgrunden ser vi en flygande drake. Denna är mer yang till sin karaktär än den undre bilden som är mer yin. Här finns också mer av det livliga eld-elementet t.ex. formen på taket, kvinnans röda hår och klänning, lampan på bordet och den orangea draken. Motivet uppmanar till aktivitet och denna har vi i köket där vi tillbringar mycket tid med att prata.

 

 

Här är ett par som njuter av vårens första värmande strålar. Detta motiv är betydligt mer avslappnande och inger en känsla av lugn och är mer yin till sin karaktär. Denna tavla har vi hallen.

Om vi nu tänker oss att vi byter plats på dessa tavlor så skulle det kunna innebära att vi kommer att föra mer dynamiska samtal i hallen och sitta lugna och avslappnade i köket och kanske somna över ett glas vin på fredag kväll.

Stämmer motivet på dina tavlor och symboler med det liv du vill leva? Trevlig helg önskar Monica

 

 

 

Post Tagged with ,

Kommentarsfunktionen är stängd.