Feng shui i sovrum

sovrumblogg2

För ett tag sedan hade ni möjlighet att ställa personliga frågor om Feng Shui. Det var i ärlighetens namn inte så många som tog chansen, men den vanligaste frågan handlade om sovrum och sängens placering. Ni som frågat har fått personliga svar, som jag förstått att ni är nöjda med. Det är så intressant att veta vad ni är mest intresserade av. Här kommer lite generella riktlinjer för just sovrum:

Skapa trygghet i sovrummet genom att placera sängen i kraftposition vilket innebär att du ser dörren till sovrummet från din säng. Det är bra om din säng har en stadig sänggavel. Huvudgaveln skyddar huvudet och ger ett stöd bakåt. En fotgavel ger också skydd och gör att du känner dig trygg och ombonad i sängen.

Inred med tanke på vila, passion och själslig näring. Lugna färger, mjuka linjer och former inger ett lugn. Även om du vill inreda för passion kan de starkaste röda färgerna vara för aktiva i ett sovrum.

sovrumblogg1

På den här bilden har man valt att inte ha en fotgavel utan att istället förstärka den trygga känslan genom att placera en bänk framför sängen. Lampan i taket hänger utanför sängen och skapar inte tryckande chi. En tyngre lampa precis ovanför sängen kan skapa en otrygghetskänsla. För jämställdhetens skull är det bra med likadana nattygsbord och sänglampor.

Trevlig helg önskar Monica

Bilder: Pinterest

 

 

Post Tagged with , ,

Kommentarsfunktionen är stängd.