Referenser

Föreläsning om Feng Shui i hemmet 8 oktober 2015 för 70 deltagare på Folkets hus i Vänersborg.Tack återigen för en bra föreläsning. Det är flera som hört av sig och som är mycket nöjda.
Elizabeth Rungstedt, projektledare ABF.

signell_1När Trädgårdsföreningen Trädgårdsälskare i Ale lottade ut en Feng Shui-konsultation med Monica Nylén var det en lycklig Kristina Signell som vann. Feng Shui-konsult Monica Nylén och jag, samordnare i föreningen, har besökt Kristina och hennes man Johan tre gånger.

Vid första besöket berättade Monica om de olika grundstenarna i Feng Shui, innan vi gick runt i trädgården. Monica tog mått, skissade, berättade och informerade. Kristina och Johan ställde frågor till Monica och jag fotograferade. Den andra kvällen, några månader senare, gick till på liknande sätt. Både Kristina och Johan var väldigt engagerade samt positiva och intresserade av förändringsarbete och nytänkande i trädgården. Så med Monicas kompetens och hjälpsamhet kom det att hända mycket.

signell_2När vi kom dit tredje gången, ytterligare några månader senare, blev vi verkligen imponerade. Det var nytt staket, mjuka gångar, spaljéer, nyplanterade växter, nya rum med sittgrupper, rundade rabatter m m. Man kände omedelbart att det fanns balans och positiv energi i trädgården – en Feng Shui trädgård.

Och mitt i denna skapelse stod Kristina och Johan och såg mycket nöjda ut. En tid senare var trädgårdsföreningen Trädgårdsälskare i Ale hembjudna till Kristina och Johan. Kvällen började med att Monica berättade om Feng Shui och om processen innan det blev ”pekvandring” i trädgården med Monica, Kristina och Johan. Bilder var uppsatta runt om i trädgården på de olika förändringarna (före, under arbetet och förändringen). Därefter berättade Kristina och Johan om sina upplevelser av förändringsarbetet. De tyckte att hela Feng Shui-processen hade varit fantastisk och de har kommit igång och gjort massor förändringar i trädgården och har många projekt på gång framöver.

De medlemmar som var med under visningskvällen fick många aha-upplevelser och ”var redan igång” med egna projekt, när de lämnade Kristina och Johan. För mig har denna ”resa” varit fantastisk.  Att få ta del av Monicas kompetens har varit mycket givande och inspirerande. Har lärt mig enormt mycket och ser nu min egen trädgård med nya ögon.

Trädgårdsälskare i ALE /Barbro Wallenius


Feng Shui för trädgården.Många intryck och tankar uppstår efter en inspirerande och intressant fördjupad föreläsning om Feng Shui i trädgården. Man blir nyfiken och vill lära sig mer. Framförallt vill man gå igenom och titta hur det faktiskt ser ut hemma och i trädgården: Råder det harmoni enligt Feng Shui? Om inte, vad bör jag åtgärda först?

Några andra åsikter från några av deltagarna:
”En jätteintressant och inspirerande föreläsning”
”Man blir nyfiken och vill lära sig mer”
”Jag vill gärna gå på fler föreläsningar om Feng Shui”

Ordförande i Trädgårdssektionen inom Telia Idrott och Fritid
Irén Börjesson


Vilken kväll…!

24 damer på Feng Shui-föreläsning.I en stuga uppe i vackra Vättlefjäll bänkade sig 24 damer från trädgårdssällskapet ”Trädgårdsälskare i ALE”. Alla var förväntansfulla, nyfikna och spända. Vad skulle kvällen ge? Visst hade vi hört talas om Feng Shui – men nu skulle vi få svar på alla våra frågor.

Kvällen började med att Monica förde in oss i en spännande och vacker värld med hjälp av sina trädgårdsbilder. Att använda Yin och Yang i trädgården var grunden. Vi fick också lära oss hur viktigt det var att blanda de fem elementen, men vara försiktig med eldelementet för att få balans och harmoni i trädgården.

Efter kaffepausen fick vi tips på hur man med enkla medel kan få en rogivande eller en aktiv miljö både i hemmet och i trädgården. Kvällen var fantastisk, lärande och med många aha-upplevelser.
Idag har jag fått många mejl från medlemmar som var med i går. Alla var nöjda – MYCKET NÖJDA.
Ps: Nu skall vi ut i våra trädgårdar och skapa harmoni och balans!

Trädgårdsälskare i ALE /Barbro Wallenius


borjesson_2Vi bjöd in Monica för en föreläsning om Feng Shui kopplat till hem och trädgård. Det var en mycket trevlig föreläsning med konkreta tips som var lätta att ta till sig.

Alla var jättenöjda! Nu är nyfikenheten väckt på att lära mer inom detta område.

Ordförande i Trädgårdssektionen
inom Telia Idrott och Fritid

Irén Börjesson


Mycket intressant föreläsning

Äntligen fick jag svar på varför vi inte får vårt musik- och teknikrum att bli mysigt. Vi har prövat ”allt”! Med ny Feng Shui-kunskap så vet jag äntligen hur vi ska lösa problemet. I dag har vi för mycket ”eld” i rummet, och eld ska släckas med vatten, metallelementet är också bra.

Även problemet att få till en välkomnande hall kan mina nya Feng Shui-kunskaper lösa. Hittills har jag trott att problemet i hallen har varit förvaringsaspekten men det ska också fungera så att energin inte försvinner. Familjens andra renoveringsplaner läggs på hyllan för nu vill vi fokusera på att hallen och musikrummet Feng Shui-anpassas. Jag har lärt mig vad man ska fokusera på i sitt hem! Nästa steg blir att Feng Shui anpassa trädgården!

Tack för en bra föreläsning!
W Lundqvist


Förändring av inredning på ett konferenscenter.Vi anlitade Maxima Feng Shui eftersom vi behövde hjälp med att förändra placering av möbler och övrig inredning, vi hade en känsla av att det var otrivsamt och rörigt. Monica gjorde ett besök och gav oss ett förslag på förändringar.

Det var inga jättebesvärliga omändringar utan åtgärder som nya växter som ökar luftfuktigheten, färger på pärmar och skydd mot spetsiga hörn. Vi flyttade några möbler, ändrade ljussättning och helheten blev en bättre balans mellan färg, form och material.

Nu vet vi att vi gjorde rätt, vi känner oss helnöjda med Maxima Feng Shui och kan verkligen rekommendera fler företag eller privatpersoner att konsultera Monica. Monica har även haft flera uppskattade föreläsningar om Feng Shui hos oss.

Teknikparkens Konferenscenter/ Gunilla Elg


Din föreläsning om Feng Shui var verkligen givande.
 Komplimanger även för ditt lugna framförande och för att du var öppen för 
en dialog med din publik.
 Jag uppfattade föreläsningen som väldigt saklig men den hade även 
humoristiska inslag.

För mig som lever i en liten lägenhet är det en självklarhet att inte ha 
för mycket grejer framme. Eftersom jag har ett enda stort rum på 49 m2, 
där de olika funktionerna för ett boende måste samsas, är det precis som 
du påpekade, viktigt med en balans.
 Kände mig riktigt nöjd när jag kom hem och tycker nog att mitt hem 
kändes ganska ”Feng Shui”.
 Men, en del saker har jag ändrat efter din föreläsning. T ex stänger jag 
numera alltid badrumsdörren. Den är det första jag ser när jag öppnar 
min ytterdörr.

Jag hade planer på att sätta upp en hylla ovanför soffan. Detta projekt 
har jag lagt på ”hyllan”. Egentligen är detta också en sak som känns 
helt logiskt nu, om inte annat, än att jag skulle sitta i soffan och 
oroa mig för att hylla skulle rasa ned.
 När jag vänder mig mot sällskapsdelen av lägenheten ser jag en hel 
fönstervägg som då är en kraftvägg. Där har jag nu inget roligt att 
mötas av annat än gardiner i offwhite och grannhusets fula betongtak. 
Det får bli nya gardiner som gör mig glad!

Hälsningar från en nöjd åhörare

Brita Asperholm


Ales hälsobod före och efter Feng Shui

December 2006 flyttade vi, Hellevi och Lena till lokaler i Älvängen. Vi skulle komplettera våra mottagningar med hälsokostaffär. Affären i centrum av lokalen kombinerat med väntrum. Vi tänkte praktiskt och ställde bland annat kassan vid utgången för att eluttagen fanns där. Vi placerade två bord i mitten av affärslokalen för nyheter och extraerbjudanden och ”väntrummet” i ett hörn av lokalen.

Saken blev att det första kunderna såg var ett väntrum och bord med diverse saker på. När de vände och gick ut, såg de oss och kassan. Kunderna vågade inte heller gå genom lokalen eftersom borden blev ett slags hinder.

Entrén är i brun panel från 60-talet och den får vi inte förändra. Vi lät en gammal spegelvägg sitta kvar och dekorerade motsatta sidan med hylla och en vacker spegel. Våra behandlingsrum inredde vi själva. Hellevi satsade på vitt och fräscht. En ljus ton på väggar, vita panelpersienner, vita handdukar.

När Monica kom hit och gick genom våra lokaler diskuterade hon en del förändringar. Inte så stora, men genom ett nytt tänkande föreslog hon en del olika åtgärder:

  1. Vi flyttade kassan och receptionsdisk i kraftposition vilket medför att kunderna möts av oss.
  2. Vi tog bort borden i mitten av lokalen så att kunderna vågar gå in i affären, blev också bättre översikt över hyllorna.
  3. ”Väntrummet” flyttades till fönstret vilket innebar mer ljus och större yta. Vi lade en matta där så att mysfaktorn blev mer påtaglig.
  4. Nya entrémattor med mjuka mustiga färger, ger ett varmt välkomnande. Ett fint tyg över spegelväggen så att det inte blev spegel mot spegel i entrén.
  5. Krukor, lyktor m m på trappan för en välkomnande entré.
  6. I Hellevis behandlingsrum byttes det vita med mycket metallkänsla ut mot varma färger, gröna växter, vackert tyg vid fönstret och färgade handdukar.

Några fler punkter blev åtgärdade och slutresultatet blev strålande. En stor informationstavla vid receptionen informerar om behandlingar och priser. Inga oklarheter om vad vi gör eller vad syftet är.

Att med så små medel få fram en bättre helhet är fantastiskt. Detta borde fler företag ta efter. Ett lugn och en bättre koncentration på arbetet är några av fördelarna. Att sen våra kunder utropar:
Åh, vad skönt att komma in här , det luktar så gott och det är så lugnt.

Hellevi och Lena
Ale Hälsobod


Jag tycker att Monica visade på ett enkelt och påtagligt sätt hur jag kunde få det mer välkomnande i mitt vardagsrum, vilket var syftet till att jag ville ha en konsultation. Jag fick konkreta tips som var lätta att genomföra.

Agneta Olsson
Varberg