yin och yang

Yin och yang sommaren 2018.

Några betraktelser.

Denna sommaren har fram tills nu, dominerats av yang. Soligt, varmt och torrt. I början av sommaren var det en underbar känsla och jag ville vara utomhus, helst i solen, till vilket pris som helst. Men ju längre värmen fortsatt ju mer förstår jag varför sydeuropéer har siesta på dan och lever upp på kvällen. Sökandet efter svalka, skugga och att släcka törsten har blivit vardag.

Jag har badat, läst i skuggan, druckit mycket och förätit mig på kalla sallader.

I vanliga fall tränar jag två dagar i veckan, men att träna på gym utan AC har varit det sista jag kunnat tänka mig.

Fläktar har sålts slut på alla varuhus och säljs nu för tiodubbla priser på andrahandsmarknader.  Resorb vätskeersättning är också slutsåld hos leverantören i hela landet sedan flera veckor. Ett av apoteksbolagen har dessutom hedervärt sponsrat brandmännen med vätskeersättning eftersom det nästan är omöjligt att få i sig så mycket vatten som krävs vid bekämpning av eldhärdarna i landet. Det är några exempel på hur väl vi behöver både yin och yang.

Kram Monica

Kommentarsfunktionen är stängd.